Вашата еmail адреса
за најава на ЛОГИН
еmail листатаЗа Одјава
Извештај за активности на ЗЕЛС мај-август, 2012
3 октомври 2012
 Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија - ЗЕЛС во периодот мај-август, 2012 година, спроведе низа активности насочени кон подобрување на локалната економија и финансии, градење на капацитетите на општините во областа на : градежното земјиште, заштита на животната средина, развој на човечките ресурси, односите со јавност и образование. Во четиримесечниот период се обучени вкупно 206 службеници од општинската администрација, и тоа согласно новиот воведен систем на проверка на стекнато знаење на ЗЕЛС, со цел да се направи градација на познавањата на општинските службеници и соодветно на тоа да се одговори на потребата за надградување на капацитетите.

Во Извештајот вклучени се и дел од активностите за чии резултати сметаме дека ќе дадат одреден придонес и соодветна валоризација во сеопфатниот напредок на Република Македонија на патот кон европското интегрирање.Прилог: MKDizvestaj za pridones na RM kon EU.pdf
назад

Прирачник за новоизбраните градоначалници и советници на општините

Годишен извештај 2018

Гласило

Урбана и одржлива мобилност-Mobilitet i qëndrueshëm urban

Стратешки план 2016 - 2020

Е - Градежна дозвола
Електронска градежна дозвола

Родова еднаквост


Градежно Земјиште
GRADEZNO ZEMJISTE

ЗЕЛС е-услуги
Forumski moderatori.mk

© Copyright ЗЕЛС 2009, Сите права се задржани.