Вашата еmail адреса
за најава на ЛОГИН
еmail листатаЗа Одјава
СОВЕТУВАЊЕ ЗА ЧЛЕНОВИ НА ОПШТИНСКИ СОВЕТИ -Воведување во надлежностите на локалната самоуправа
22 јануари 2018 

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија – ЗЕЛС, во рамките на редовните активности, е во постојан контакт со своите членки и се обидува да излезе во пресрет на сите нивни барања.

Со оглед на тоа дека поголем дел од новоизбраните советници го практикуваат својот прв мандат во општината, ЗЕЛС, од 22-25 јануари, 2018г., спроведува серија средби за воведување на општинските советници во основните надлежности на локалната самоуправа.

 

Претседателите на советите на единиците на локалната самоуправа и координаторите на советничките групи се запознаваат со нивната улога во функционирањето на советите, суштинските надлежноси на советите, правата и одговорностите на советниците со акцент на финансирањето, локалниот економски развој и урбанизмот. Советиците се информирани и за позицијата на ЗЕЛС, органите и телата преку кои тие можат да адресираат одредни прашања и да реализраат конкретни активности.назад

Прирачник за новоизбраните градоначалници и советници на општините

Годишен извештај 2018

Гласило

Урбана и одржлива мобилност-Mobilitet i qëndrueshëm urban

Стратешки план 2016 - 2020

Е - Градежна дозвола
Електронска градежна дозвола

Родова еднаквост


Градежно Земјиште
GRADEZNO ZEMJISTE

ЗЕЛС е-услуги
Forumski moderatori.mk

© Copyright ЗЕЛС 2009, Сите права се задржани.